Designa egen tröja - så gör du

Designa egen tröja - så gör du

Designa egen tröja, del 1

Att designa en egen tröja är enklare än de flesta tror och så länge ditt original (original = din bild som vi använder för ditt tryck) håller tillräcklig kvalitet har vi tryckmetoder som gör att vi kan trycka det mesta.

Här kommer våra bästa viktigaste tips för att vi ska kunna trycka din egen tröja så som du vill ha den:

  • Se till att din bild har tillräckligt hög upplösning. Om du designar en egen tröja med ett tryck som ska vara 25cm brett på bröstet kan du inte använda en pytteliten bild utan att den blir pixlig. Allra bäst är vektorbaserade bilder men om du vill använda vanliga rasterbilder i JPG, PNG, GIF, TIFF et.c. - se till att de håller allra minst 72DPI (helst 150DPI). En tumregel är att om din bild är mindre än 200kB i filstorlek så blir det sällan bra utan då behöver vi ett bättre original.

  • Se till att din bild är tydlig. Om du tecknar din bild, använd gärna tusch - bilder som är tecknade i blyerts är väldigt svårt trycka på textil. Använd gärna scanner för att göra din bild digital - har du ingen scanner så går det bra att fotografera med mobilen men fotografera rakt ovanfrån och se till att du inte får några reflexer eller ljuspunkter från blixten. För bästa resultat försöker vi alltid att ta bort den vita bakgrunden så att den inte trycks på tröjan och då måste bakgrunden vara tydligt skild från din design.

  • Skapa en egen logo utifrån text. Det finns mängder av snygga, tuffa och roliga typsnitt som det går att skapa fantastiska logos från. Fördelen med att utgå från en font är att du enkelt får din logo i vektorformat och kan förstora / förminska den hur du vill. Mer om hur du designar en egen tröja utifrån en font i en separat artikel!
  • Om du använder dator: Datorskapade bilder är oftast de allra bästa att trycka från. Photoshop och Illustrator ger väldigt bra original men det finns även mängder av alternativ inkl. gratisprogram som Inkscape och GIMP. Viktigt är att din bild har tillräckligt hög upplösning och att ev. text är konverterad till objekt. Om inte text sparas som objekt eller outlines så blir det ett helt annat utseende om vi inte har samma typsnitt installerat - undvik det!

Lycka till med din design av en alldeles egen tröja! Och har du frågor - maila gärna din bild till oss så tar vi en titt!

Liknande nyheter

Kommentera

Överst
Varukorg
Stäng
Tillbaka
Konto
Stäng
Meny
Stäng