Starta eget klädmärke

När vi startade EgetTryck.se 2003 var det under namnet ownlabel.se och själva grundtanken var att underlätta för våra kunder att skapa egna kläder utan minsta upplaga - något vi själva saknade möjligheten till. Under de år vi hållit på har vi samlat på oss massor av erfarenhet och hjälper gärna till med råd och rekommendationer för dig som är sugen på att starta ett eget klädmärke eller för exempelvis band som vill trycka upp kläder och merchandise.

Några generella råd

Egna lappar i kläderna är coolt men dyrt vid små upplagor. Ett bättre alternativ för att komma igång är att välja ett plagg där storlek och tvättråd står på separat lapp, klippa bort märkesetiketten och fästa en egen snygg etikett med snöre och säkerhetsnål.

 

Börja smått. Det är bättre att trycka upp 25st t-shirts med enfärgstryck som säljer slut och att man har råd att trycka upp mer nästa gång än att satsa på 4-färgstryck med en gång som inte säljer och sedan har man inte råd med ett nytt försök.

 

Om möjligt - ta upp förhandsbeställningar. När vi screentrycker är det lätt att lägga till några hoodies, sweatshirts och andra dyrare plagg samtidigt som vi trycker t-shirts. På det viset kan du erbjuda ett större sortiment utan att ta någon större risk. Sweet eller hur? Det här är speciellt användbart för alla musikband som trycker egen merch.

 

Gör en marknadsundersökning: Vill någon köpa dina grejer? Det är väldigt många som vill starta egna klädmärken, kolla så att du har en snygg design eller något unikt innan du bränner dina pengar på något som i värsta fall blir liggandes. Vi trycker utan minsta upplaga så att trycka upp en provtröja behöver inte vara fel.

Överst
Varukorg
Stäng
Tillbaka
Konto
Stäng
Meny
Stäng