Texttryck

Sedan vi startade med eget tryck på t-shirts 2003 har vi tryckt oräkneliga texttryck. Vi får ofta frågan vad som är det vanligaste att trycka och det går helt enkelt inte att säga. Vi har tryckt barnnamn, uppmaningar, skämt, firmanamn, ordvitsar, smeknamn, oneliners och mycket mer. Vi trycker dock inte vad som helst - vi trycker inte sådant som är olagligt (t.ex. hets mot folkgrupp eller hot) eller sådant som vi inte kan stå för. Vi säger även nej till hat-tröjor som t.ex. Hata Göteborg ( vi finns i Göteborg ) och ACAB ( många av våra kunder och en del vänner är poliser ).  Utöver det har vi ganska rimligt samvete men vi förbehåller oss rätten att neka ordrar.

Placering av texttryck

Vi trycker med en rad olika tryckmetoder men vid texttryck är skuren folie den vanligaste. En förutsättning för att vi ska kunna trycka din text på en viss placering med skuren folie är att den går att lägga plant och att det ej finns några sömmar. Det går visserligen att trycka även över sömmar ibland (kepsar är ett exempel) men generellt avråder vi från det. De vanligaste placeringarna är ett litet tryck över hjärtat, stort tryck över bröstet samt stort tryck över ryggen, skulderbladen. Andra vanliga placeringar är ärmarna, höger bröst, magen, vertikal text på bröst eller rygg, nacke och ryggslut. Det mesta går att lösa så skriv en kommentar till din order så brukar det inte vara några problem.

Storlek på texttryck

Det är väldigt vanligt att våra kunder vill ha trycken så stort som möjligt och vi kan trycka rejält stort om det krävs - i de flesta fall behöver vi dock inte trycka så stort som det bara går för det blir alldeles tillräckligt ändå. För ett litet tryck på hjärtat rekommenderar vi en bredd på 7-10cm beroende på vilken storlek på t-shirt det är och på bröst och rygg 25-30cm. Vi försöker alltid anpassa storleken så att det blir så bra som möjligt utifrån det plagg som det ska tryckas på. Vi kan trycka upp till 50cm brett förutsatt att plagget är så stort mot en extra kostnad men det är väldigt ovanligt att vi gör det. Standardpriserna på sidan gäller för tryck upp till 30cm breda.

Typsnitt för texttryck

Som nämndes ovan trycker vi med en rad olika trycktekniker men för just texttryck är det oftast skuren folie som är aktuellt så länge det är mindre upplagor. För att vi ska kunna trycka ett speciellt typsnitt med skuren folie får det inte vara allt för detaljerat, vi handplockar alla tryck och är texten för "trasig" går det helt enkelt inte. De typsnitt som vi har som standard fungerar alldeles utmärkt och om du har ett eget typsnitt som är liknande detaljerat så går det bra att ladda upp det.

Vid screentryck (10 plagg eller fler) och tryckt transfer (vid återkommande ordrar) går det att trycka även typsnitt som är mycket trasiga, dessa handplockas ej och pris sätts ej heller efter antal rader utan efter antal färger och storlek på trycket.