Emåmejeriet barn t-shirt

Mjuk och skön t-shirt 100% bomull för alla små supportrar. 60-160CL OBS Stora storlekar, 60CL kan utan problem användas av 80cm långa barn. Kungsblått med gult tryck stort över bröstet. Går även att få i vuxenstorlek.

179,00 kr
Inkl. moms
Storlek :
Antal:

Bakgrund: Ett större mejeri (ja det allra största) hotar att stämma skiten ur det lilla småländska mejeriet Emåmejeriet mjölk från Småland - varför? Jo, när mejeriet försökte etablera sig i Blekinge använde de sig av formuleringen "Vi mjölkar kor, inte svenska bönder".

Tydligen kände jätten sig träffade men istället för konkurrera med höjda priser till svenska mjölkbönder så valde man att tysta uppstickaren med hot om stämning, trots att jätten ej pekades ut.

"– Mot **** bråkar man inte så det är nog bara att backa ut ur situationen, säger Patrik Evertsson, vd för Emåmejeriet."

Att censurera genom hot om stämning fungerar dock inte så bra 2015 - något som Barbara Streisand fick erfara redan 2003 och ledde till myntandet av den s.k. Streisand-effekten. När man försöker censurera med hot blir effekten att det man försöker tysta får mångdubbel spridning.

Från att ha varit en lokal marknadsföringskampanj i Blekinge (ska jag vara ärlig har jag aldrig hört talats om Emåmejeriet innan) så blev det rubriker hos både Sveriges Radio, Dagens Nyheter och Barometern. Förhoppningsvis fick det även en del Blekingska mjölkbönder att se över vilket mejeri som är bäst för dem.

Ganska omgående fick vi vår första beställning av en t-shirt med eget tryck som stödde Emåmejeriet och nu har vi lagt upp den som en färdig produkt för att göra det enklare och billigare att beställa. 

Vi önskar lycka till till Emåmejeriet - vi håller på er!

EgetTryck.se - Strong Brands Are For Weak People.

Läs mer:
www.emamejeriet.se

www.vimmerbytidning.se/article/articleview/67875/1/69/
www.dn.se/ekonomi/arla-hotar-stamma-smalandskt-mejeri/
http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=86&artikel=6294414
www.barometern.se/hogsby/arla-hotar-stamma-emamejeriet/

Överst
Varukorg
Stäng
Tillbaka
Konto
Stäng
Meny
Stäng