Såhär tvättar du dina kläder med tryck

Såhär tvättar du dina kläder med tryck

Att tvätta sina kläder med tryck på rätt sätt är viktigt för att behålla kvalitén och skärpan i trycket. Men oroa dig inte, med hjälp av rätt teknik och omtanke kan du se till att de håller sig snygga länge. Vi har därför tagit fram en lista med tips på hur du tvättar dina plagg med tryck:

Läs på plaggets etikett

Detta är första steget! Etiketten har information om plaggets rekommenderade tvättemperatur och om plagget ska handtvättas eller maskintvättas. Genom att läsa igenom etiketten noggrant ser du till att plagget tvättas på bästa möjliga sätt.

Vänd ut och in på plagget

Genom att vända plagget ut och in, innan du tvättar, skyddas trycket till stor del från att blekna och gnuggas bort.

Tvätta i kallt vatten

Ju varmare vatten du tvättar i desto mer sliter det både på plagget och på trycket. Om du har möjlighet att tvätta i kallt vatten rekommenderas det, men annars går det oftast bra att tvätta plagget i 40 grader.

Använd ett milt tvättmedel

Milda tvättmedel är gjorda för ömtåliga plagg, vilket kan ge dina plagg med tryck en längre livslängd. 

Tvätta plagget separat

Om du tvättar ditt plagg med tryck separat minskar du även risken för att trycket gnuggas bort på andra plagg. Detta är extra viktigt om trycket är nytt eller om det har en mörk färg.

Övertvätta inte plagget

Plagg med tryck som tvättas ofta kan göra att trycket bleks och spricker. Försök helst bara att tvätta dina plagg om de är smutsiga eller om de börjar lukta. 

Lufttorka

Plagg med tryck som torktumlas kan göra att trycket både bleknar och spricker. Därför är det mycket bättre att lufttorka plagget! Det är ett milt sätt att få dem att torka vilket behåller kvalitén på trycket mycket längre. Om du måste torktumla rekommenderar vi att du väljer en så låg värme som möjligt.

Liknande nyheter

Kommentera

Överst
Varukorg
Stäng
Tillbaka
Konto
Stäng
Meny
Stäng