Varför ska du välja ekologiskt?

Varför ska du välja ekologiskt?

Allt eftersom vi som konsumenter och kunder blir medvetna om vilket avtryck våra val gör för miljön har ekologiska plagg blivit mer populärt. Vi på Eget Tryck har därför flera olika typer av ekologiska plagg och försöker alltid att hitta fler som vi kan lägga in i vårt sortiment - för vår planets skull.

Vad är ett ekologiskt plagg?

Ekologiska plagg innebär att plaggen är tillverkade av fibrer som har odlats utan bekämpningsmedel och onaturliga gödningsmedel. Dessa fibrer kommer vanligtvis från de växter som ger bomull, hampa och linne.

Fördelar

Fördelarna med ekologiska plagg är många! Först och främst är ekologiska plagg bäst ur miljösynpunkt, eftersom det traditionella sättet att odla bomull på innebär stora mängder bekämpningsmedel. Detta ger negativa effekter på markens kvalitet och vårt vatten. Ekologiskt jordbrukk prioriterar istället hållbarhet och involverar ofta naturliga gödningsmedel och pestkontroll - vilket bidrar till att värna om markens hälsa och den biologiska mångfalden.

Snällt mot människor

Men ekologiska plagg är inte bara bra för miljön, utan även för de människor som är involverade i tillverkningen. Ekologiskt jordbruk ser även till sina anställdas hälsa och säkerhet, vilket innebär rättvisare arbetsvillkor och säkra arbetsförhållanden.

Här på Eget Tryck kan du hitta många ekologiska plagg - allt från t-shirts, långärmade tröjor, sweatshirtshoodies och tygkassar

Genom att välja ekologiskt stöttar du miljön och dina medmänniskor. Både planeten och din garderob kommer att tacka dig!

Liknande nyheter

Kommentera

Överst
Varukorg
Stäng
Tillbaka
Konto
Stäng
Meny
Stäng